woensdag 20 oktober 2010

Wokschotel met bimi

"Anders nog iets?"
"Ja, heeft u ook bimi?"
"Wat zegt u?"
"Bimi? Heeft u bimi?"
"Bimi? Nooit van gehoord. Hoe ziet het eruit?"
"Als kleine stronkjes broccoli"
"Nee, dat ken ik niet, sorry"

Als de groenteboer een groente niet kent, moet het wel heel bijzonder zijn. Tenzij ze het bij de AH wel hebben. Begrijpen doe ik het niet, maar ik heb al m'n spullen weer, dus mij hoor je niet. Bimi is dus een soort kleine broccoli, lekker in oosterse roerbakschotels.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
200 gr basmatirijst
1 ui, gesnippers
1 teen knoflook, geperst
3 cm gember, geraspt
250 gr varkensreepjes (biologisch)
3 bosuitjes, in schuine stukken van 1 cm.
200 gr bimi
40 ml sojasaus
40 ml oestersaus
1 el rijstazijn
1 el sesamolie
sesamzaad
zout, peper
wokolie

Bereiding:
Kook de rijst volgens de verpakking. Doe de olie in een hete wok en pak de ui, voeg de knoflook toe en daarna de gember nog 1 min. Doe het vlees in de pan en bak in 5 min. op hoog vuur gaar. Voeg vervolgens de bosuitjes en de bimi toe met 1 el koud water en bak 3 min. op hoog vuur. (je kan de bimi ook van tevoren blancheren als je die wat zachter wilt). Voeg op het laatst de sauzen etc. toe en roerbak nog 1 min. op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct over de rijst en garneer met sesamzaad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten