maandag 1 november 2010

Kruidenkwarktaart met zoete aardappel

Met dank aan vriendin R2 voor het recept, het bewijs dat de vegetarische keuken niet bestaat uit gemalen tafelpoot met rozijnen. Idealiter gebruik je voor de bereiding een keukenmachine. Laat ik er nou net een gekocht hebben, de Magimix 3200! Vandaar dat ik dit vandaag maakte, en de Magimix draaide als een zonnetje.

Voor 6 personen
Ingrediënten:
1 el olijfolie
375 gr ricotta
375 gr magere kwark
150 gr parmezaanse kaas, geraspt
4 eieren
60 gr rucola, gehakt (hakmolen van de staafmixer)
2 handenvol platte peterselie, gehakt
2 el verse rozemarijn, gehakt
1 tl pul biber / chilivlokken
zout
nootmuskaat
250 gr zoete aardappel, geschaafd (keukenmachine/kaasschaaf)
springvorm/siliconenvorm (26 cm)

Bereiding:
Verwarm de oven op 150 graden. Doe de kwark, ricotta, kaas en eieren in de keukenmachine en meng tot een gladde puree. Voeg de rucola, peterselie, rozemarijn, snuf nootmuskaat, pul biber en een snufje zout toe. Meng met de pulseerknop goed door elkaar. Spatel het mengsel met een rubberen spatel in de bakvorm. Als je een springvorm gebruikt, bekleed de bodem dan met bakpapier. Vermeng de aardappelschijfjes met de olie en schik ze vervolgens netjes op het beslag. Bak de taart in 1 uur en 15 min. gaar. Laat de taart even staan voor het opdienen, dan wordt hij wat steviger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten