maandag 8 november 2010

In pastis geflambeerde appeltjes

Uit de Allerhande van een paar jaar geleden. Een goede manier om die fles pastis die je in de zomervakantie hebt gekocht maar thuis nooit drinkt, te gebruiken.
Aangezien je de boel gaat flamberen is het verstandig geen anti-aanbaklaag te gebruiken, die kan daar niet tegen. En om een steekvlam te voorkomen wel even de afzuigkap uitzetten voor je de pastis aansteekt.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
klontje boter
4 appels, bijv. Elstar
1 sinaasappel
40 gr bruine (basterd)suiker
snuf kaneel
50 ml pastis
vanilleijs

Bereiding:
Schil de appels en snij in plakjes. Schil de helft van de sinaasappel dun, zonder het wit en snij de schil in dunne reepjes. Smelt de boter in een koekenpan (zonder anti-aanbaklaag!) en voeg de appelschijfjes toe. Bak de appels goudbruin. Voeg dan de suiker, sinaasappelschil en kaneel toe en laat de appels op een laag vuur gaar worden. Zet de afzuigkap uit en voeg de pastis toe. Steek aan met een lucifer. Als het vuur gedoofd is is het klaar. Serveer de appeltjes met een bolletje vanilleijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten