maandag 8 november 2010

Hutspot

Een snelle, smeuiige variant, met witte bonen, zoals het hoort. Hier geserveerd met m'n favoriete gehaktbal. Heb je er meteen lekkere jus bij. De Hollandse pot, helemaal niks mis mee!

Voor 4 personen
Ingrediënten:
1 kg wortels en uien, voorgesneden
750 gr kruimige aardappelen, geschild
2 bouillonblokjes
1 potje witte bonen
zout, peper
mosterd

Bereiding:
Doe de aardappelen in een grote pan en de wortels en uien er bovenop. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en giet water in de pan, zo dat alles net onder water staat. Breng aan de kook en laat in 15-20 min. gaar worden. Vang wat van het kookvocht op en giet de rest van het water af. Stamp de aardappelen, wortel en ui fijn met een stamper en voeg ca. 2 flinke el witte bonen erbij en stamp erdoor. Voeg als het te droog wordt wat van het kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met een lepel mosterd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten