dinsdag 9 november 2010

Sint-Jakobsschelpen met gelebonensaus en bieslook

Uit de iPhone app van Ching-He Huang. Als hoofdgerecht is het geschikt voor 2 personen, en is het lekker met pandanrijst en geroerbakte paksoi en paddestoelen met ketjap asin en gember. Als bijgerecht kun je het delen met 4 personen bij een rijsttafel van allemaal kleine gerechtjes (bijv. uit een van de kookboeken van Huang). Neem trouwens wel verse St. Jakobsschelpen van de visboer, daar zit zo veel meer smaak aan dan uit de vriezer. Niet te vergelijken. De bonenpasta haal je bij de toko of bij de Jumbo.

Voor 2 personen (hoofdgerecht)
Ingrediënten:
1 tl geraspte gember
1 tl rijstazijn
1 el rijstwijn of droge sherry
1 el gelebonensaus
1 tl lichte sojasaus
1 tl donkere sojasaus
een snuf bruine basterdsuiker

2 el arachideolie
8-12 st.-jakobsschelpen
bosje bieslook, fijngehakt

200 gr pandanrijst
groente

Bereiding:
Doe alle ingrediënten voor de saus in een kom en roer door elkaar. Dep de schelpen droog en voeg toe aan de saus. Laat 10 min. marineren. Zet een koekenpan op hoog vuur en voeg de olie toe. Bak de schelpen (zonder de marinade) aan een kant bruin in ca. 3 min. Draai ze om en bak nogmaals 3 min. Haal de schelpen uit de pan en voeg de saus toe. Bak een paar minuten. Serveer de schelpen op rijst en met de saus en flink wat bieslook erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten