dinsdag 16 november 2010

Spaghetti met tonijn, erwtjes en borlottibonen

Nou ja, borlottibonen, die had de Albert Heijn natuurlijk niet, dus dan maar met kidneybonen. De meneer houdt niet zo van bonen en ook niet van erwtjes, dus dit was een 'long shot'. Met succes! En de kritische noot: "zonder die bonen was het vast nog lekkerder." De saus is een snelle variant op een van mijn favorieten, tonijnragù. Hij kan trouwens nog stukken sneller door tomatenblokjes uit blik te nemen.
Uit de Delicious. van juli 2009.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
90 gr tomatenpuree
snuf gedroogde chilivlokken
4 trostomaten, gepeld, zaalijsten verwijderd, in blokjes
flinke klots rode wijn
1 blik borlottibonen à 400 gr, afgespoeld en uitgelekt
400 gr tonijn op water, uitgelekt, in stukjes
handvol gehakte platte peterselie
120 gr diepvries doperwten, ontdooid
zout, peper
400 gr spaghetti
basilicumblaadjes

Bereiding:
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Voeg de chilivlokken, tomaat, bonen, wijn en 250 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat se saus 20 min. sudderen tot de saus is ingedikt. Roer dan de tonijn, peterselie en erwtjes erdoor en breng op smaak met zout en peper. Laat nog 2-3 min. koken tot de erwtjes zacht zijn.
Kook ondertussen de pasta beetgaar. Serveer met de saus en een paar blaadjes basilicum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten