maandag 21 juni 2010

Pasta met tonijnragù

Ragù is de Italiaanse term voor vleessaus en wordt geserveerd met pasta. De naam is de fonetische Italiaanse spelling van het Franse ragoût. Mocht je dus denken, hee dat klinkt bekend, dan weet je nu dat dat klopt.

Dit recept is afkomstig uit de Delicious. van oktober 2009, een van de beste issues tot nu toe. De saus is ook zeer geschikt als vegetarische variant, laat dan de tonijn en ansjovis achterwege en voeg kastagnechampignons toe. Ik had enige moeite om uit de blikjes tonijn op te maken welke nou verantwoord gevangen was. Uiteindelijk heb ik die van Princess genomen, omdat daar 'Dolphin Friendly' op stond.
Als bijlage is de Fettuccelle van De Cecco zeer aan te raden, maar ook rijst is lekker. De producten van De Cecco zijn o.a. verkrijgbaar bij de Jumbo.

Voor 4-6 personen
Ingrediënten:
1 el extra vierge olijfolie
20 gr boter
1 ui, gesneden
1/2 winterwortel, fijngesneden
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
1 el gehakte rozemarijnnaaldjes
1 laurierblaadje
1 el tomatenpuree
6 ansjovisfilets in olie (uitgelekt)
2 blikken tomatenblokjes à 400 gr
2 blikjes tonijn in water (uitgelekt)
175 gr diepvrieserwtjes
500 gr pasta (fettuccelle/tagliatelle/pappardelle)
handje fijngehakte platte peterselie

Verhit olie en boter in een hapjespan en voeg ui, wortel en selderij toe. Bak 5 min. op middelhoog vuur tot de groenten zacht zijn. Voeg dan knoflook, rozemarijn en laurierblad toe en bak nog 2 min. Roer tomatenpuree, ansjovis en tomatenblokjes erdoor en breng aan de kook. Laat op laag vuur nog 15 min. koken onder af en toe roeren.
Roer de tonijn er in stukken door, voeg de erwtjes toe en laat nog 5 min. koken. Kook ondertussen de pasta beetgaar en vang wat van het kookvocht op. Voeg dit toe aan de saus als deze te dik wordt. Breng de ragù op smaak met zout, peper en de peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten