zaterdag 19 juni 2010

Sauternescake met druiven

Taart bakken is leuk en lekkere drank is heerlijk, maar om nou zomaar bijna een fles sauternes door je beslag te gooien, dat gaat ver. Sauternes is niet alleen heel erg lekker, het is ook nog eens vrij prijzig. Dan zou je zeggen dat je er dus het beste puur van kunt genieten. Toch raad ik aan om deze taart eens te maken, hij is zo heerlijk. Het recept is van Bill Granger uit de oktobereditie van Delicious. en volgens mij het enige recept van zijn hand dat ik tot nu toe maakte.
Het amandelmeel maakte ik door 75 gr amandelen in de hakmolen van de staafmixer te verpulveren.

Ingrediënten:
150 gr ongezouten, zachte boter en wat om in te vetten
170 gr fijne kristalsuiker
2 tl sinaasappelschil
3 eieren
225 gr bloem
2 tl bakpoeder
75 gr amandelmeel
250 ml sauternes
400 gr rode pitloze druiven

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm in.
Klop de boter en de suiker 5-10 min. met de mixer licht en romig. Voeg de sinaasappelrasp toe en dan een voor een de eieren.

Zeef de bloem met het bakpoeder en een snuf zout. Spatel eerst het bloemmengsel, dan het amandelmeel en daarna de sauternes luchtig door het eiermengsel. Schenk het beslag in de springvorm en verdeel de druiven erover.

Bak de cake in het midden van de oven in 35-40 min. goudbruin. Neem uit de oven en laat licht afkoelen. Serveer evt. met wat geklopte room.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten