dinsdag 15 juni 2010

Schwarzwalderkirschtorte

Met vriendin M ben ik samen aan het taartenbakken geslagen en dat is begonnen met deze taart uit de Delicious. van oktober 2009. Ik vond hem er zo ingewikkeld uitzien, dat ik het (nog) niet alleen aandurfde. Het resultaat was een hoop gelach, gespring, geklieder en uiteindelijk een heerlijke taart (die er een beetje merkwaardig uitzag doordat we er heel groot TAART op hadden gespoten). Aangezien we geen feestje hadden hebben we de taart de volgende dag uitgedeeld op werk, een goede tip voor iedereen met een klein gezin die van bakken houdt, maar niet van grotere kleding...

Ingrediënten:
boter om in te vetten
115 gr bloem
20 gr cacaopoeder
5 eieren
135 gr kristalsuiker (fijn)

vulling:
500 ml slagroom
30 ml kirsch
merg van 1 vanillestokje
50 gr poedersuiker (gezeefd)
300 gr kersen zonder pit

garnering:
100 gr geschaafde chocola
verse kersen
pure chocola of hagelslag

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Beleg de bodem van een springvorm (24 cm) met bakpapier en vet de springvorm in. Zeef bloem en cacao boven een kom. Klop de eieren en de suiker tot het belag als een dik lint van de gardes loopt. Spatel het cacao-bloemmengsel er voorzichtig door en schep het in de vorm. Bak de cake in 30-35 min. gaar. Neem uit de oven en verwijder na 5 min. de wand van de vorm. Laat afkoelen en snij de cake horizontaal in 3 lagen.

Vulling: Klop in een kom de slagroom met kirsch, vanillemerg en poedersuiker totdat het stevig is (niet té stevig, dan is het lastig smeerbaar en blijft de cake aan je spatel plakken). Verdeel de helft van de room over 2 cakelagen en hierover de helft van de kersen. Leg de cakelagen op elkaar op een schaal en dek af met de kale laag. Bestrijk bovenkant en zijkant met een dunne laag room. Doe de rest van de room in een spuitzak en spuit mooie toeven op de taart (of een treffende tekst, bijv. TAART).

Druk tegen de zijkant voorzichtig chocoladeschaafsel of hagelslag en bestrooi daarna de bovenkant ermee. Verdeel de rest van de kersen over de taart en garneer evt. met dunne stukken chocola.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten