vrijdag 4 juni 2010

Risotto met prosecco

"De lekkerste risotto die ik tot nu toe gegeten heb," zo citeer ik de meneer. Wat overbleef heeft hij de volgende dag gegeten en hij heeft het niet eens zo op rijst en ook niet op vegetarisch.
Wederom afkomstig uit Mijn Little Italy. Koop dat nou maar, het is onder de twintig euro.

Voor 4 personen
Ingrediënten:

300 gr risottorijst
150 ml prosecco
2 sjalotten
boter
olijfolie
1 l kippenbouillon
1 ons pistachenootjes (gehakt)
60 gr Parmezaanse kaas (geraspt)

voor de saus:
3 sjalotten
20 gr boter
250 ml prosecco
zout

Bereiding:
De saus - Bak de gesnipperde sjalotjes op laag vuur in de boter en 2 el water. Giet na 5 min. de prosecco erbij en kook in tot een saus. Breng op smaak met zout.

De risotto - Bak in een pan met dikke bodem de sjalotten 5 min. op laag vuur in olijfolie en een klont boter. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op hoog vuur. Voeg de prosecco toe en als deze is verdampt ook wat zout. Voeg daarna soeplepel na soeplepel de bouillon toe, telkens als de vorige lepel verdampt is.

Haal als de risotto klaar is de pan van het vuur. Voeg de helft van de pistachenootjes, 60 gr boter en de kaas toe. Serveer met een eetlepel van de saus en wat pistachenootjes erover.

Lekker in combinatie met de scaloppina alla milanese, je hebt dan maar een klein beetje van de risotto per persoon nodig.

2 opmerkingen:

  1. oei oei oei dat klink echt superlekker, Caar. Ga 'm niet van je kopieren, ik ga 'm toch maar kopen, dat boek. Wanneer komen jullie bij ons eten, proberen we weer een ander recept uit! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen