dinsdag 1 juni 2010

Scaloppina alla Milanese

Ok, dit is zo lekker, I thought I'd died and gone to heaven. Als je denkt dat schnitzel lomp voer is voor mensen die alleen in Raststättes eten, maak dan deze Italiaanse versie met kalfsoester. Het is uiterst eenvoudig, doe het. Wel is het vlees vrij duur, voor 350 gr was ik € 13,50 kwijt, maar dan eet je ook goed en mals vlees. Haal dit bij de betere slager, neem geen genoegen met bijvoorbeeld Greenfields-vlees van de AH. Op de foto geserveerd met Arroz com broccolis.

Voor 2 personen
Ingrediënten:

2 kalfsschnitzels van de betere slager, à 150 gr
2 eieren
paneermeel
zout, peper
boter
olie
1 citroen

Bereiding:
Klop de eieren los in een diep bord en strooi het paneermeel met wat zout in een grote, ondiepe schaal. Haal de schnitzels een voor een eerst goed door het ei en daarna door het paneermeel. Druk het paneermeel goed aan en haal de schnitzel er desnoods een paar keer door, zodat het vlees goed bedekt is.
Smelt in een ruime koekenpan een flinke klont boter met een flinke scheut olie op halfhoog tot hoog vuur en bak hierin de schnitzels tot ze goudbruin zijn. Laat ze voor het serveren nog even uitlekken op keukenpapier. Serveer met een kwart citroen.

1 opmerking:

  1. Heel lekker, hoor een echt zelfgemaakte schnitzel van mooi vlees, maar Italianen noemen dit scaloppina vienese, oftewel......Wiener Schnitzel. De milanese is ongepaneerd en met witte wijn bereid.

    BeantwoordenVerwijderen