zondag 7 november 2010

Pompoenvenkeltaart

Van een website haalde ik een recept voor een soortgelijke taart (ik had al een pompoen en wilde er voor de verandering een hartige taart mee maken), maar die leek me minder lekker. De vulling bestond alleen uit groente en er ging een laag bladerdeeg over de bovenkant. Dus een beetje omgebouwd en dit is het geslaagde resultaat.

Voor 4-6 personen
Ingrediënten:
5 plakjes bladerdeeg
1 grote ui, gesnipperd
1 teen knoflook
400 gr pompoen in blokjes
2 venkelknollen, in kleine blokjes
2 el paneermeel
125 ml crème fraîche
2 eieren
100 gr oude kaas, geraspt
zout, peper

Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Verhit in een hapjespan olie en fruit de ui goudgeel. Voeg de geperste teen knoflook toe en bak 1 min. mee. Doe dan de pompoen en de venkel in de pan en bak aan. Zet het vuur laag en laat sudderen tot de pompoen zacht is (ca. 10 min.). Bekleed een springvorm met bakpapier en vervolgens met het bladerdeeg. Bestrooi de bodem met het paneermeel. Kluts in een schaal de crème fraîche, de eieren en de kaas door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Doe het groentemengsel in de springvorm en giet het beslag erover. Bak de taart in 45 min. gaar. Zet het laatste kwartier de oven op 200 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten