woensdag 3 november 2010

Kip piripiri

Uit de Delicious. van oktober 2010. Gewoon omdat ik kip piripiri zo lekker vind en ik niks kant en klaar meer mag kopen. Okee, en omdat ik dan m'n Magimix 3200 weer kan gebruiken.
De saus was een beetje heftig uitgevallen, volgende keer iets minder peper en wat room door de saus roeren op het laatst, of een blik tomatenblokjes.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
2 kippenbouten (scharrel)
1 rode paprika, in repen
1 gele paprika, in repen
6 takjes tijm

1/2 rode ui, in stukken
2 tenen knoflook
1-2 hete kleine pepers (rawit) of 1-2 tl sambal oelek
1 el piment (gerookt paprikapoeder)
rasp van 1 citroen
sap van 1/2 citroen
2 el wittewijnazijn
1 el worcestersaus
bosje verse basilicum

witte rijst/couscous
kookroom/1 blik tomatenblokjes

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Leg de kip op een snijplank met het vel naar beneden. Snij het vlees op een paar plekken in en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Leg ze vervolgens met het vel onder in een hete grillpan. Draai de bouten om als het vel bruin is en bak de andere kant. Haal de kip uit de pan en doe de paprika erin. Draai het vuur laag en houd te paprika in beweging.
Doe ondertussen ui, knoflook, peper, piment, citroenrasp en -sap in de blender. Voeg azijn, worcestersaus, basilicum, wat zout en peper en een scheut water toe en pureer tot een gladde saus. Schenk de saus in een braadslee en leg de paprika en de kippenbouten erin met de tijm erop. Bak in 15-20 min. gaar in de oven. Leg de kip op borden en roer een flinke scheut room door de saus. Serveer de saus over witte rijst en over de kip. Heerlijk met een fris biertje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten