zaterdag 27 november 2010

Rijsttafel

Vandaag maakte ik een uitgebreide rijsttafel voor 4 personen. Hieronder volgen de verschillende recepten, allemaal afkomstig uit De authentieke Indische keuken van Lonny Gerundang. De recepten zijn hier en daar aangepast omdat m'n oriëntaalse supermarkt een ingrediënt niet had, of een andere benaming had of omdat een stap in de bereiding ontbrak.
Als kant-en-klare bijlagen had ik gebakken uitjes, seroendeng, atjar en casave kroepoek. Voor atjar heb ik ook een recept, dat zal ik later nog wel plaatsen, net als gado gado. Serveer er verder sambal oelek en sambal badjak (extra heet) bij. Je kunt de gerechten beter iets minder scherp maken en dan iedereen zelf z'n spullen op smaak laten brengen.
Hou tijdens het koken de gerechten warm in de oven, op 100 graden. Het is daarom verstandig de sateh eerst te maken omdat je die in de oven moet grillen.

Gemakkelijkst is de lontong (sticky rice). Deze koop je in kookbuiltjes. De kookbuiltjes laat je 50 min. zachtjes koken. Daarna laten uitlekken en serveren op een schaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten