zaterdag 27 november 2010

Sambal goreng oedang peteh

Oftewel: roerbak van garnalen en petehbonen. Petehbonen zijn grote, platte, groene bonen met een zeer karakteristieke smaak. Een beetje weeïg en bitter. Je vindt ze in het koelvak van de Chinese supermarkt.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
400 gr grote garnalen, schoongemaakt
5 sjalotjes, zeer fijn gesneden
3 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
1,5 tl laospoeder
arachideolie
200 gr petehbonen
1 tl sambal oelek
0,5 tl trasi bakar
1 salamblad (Indonesisch laurierblad, koeling)
200 ml kokosmelk
zout

Bereiding:
Verhit de olie in een wok en bak de garnalen 3 min. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Roerbak de petehbonen 3 min. in dezelfde olie, schep ze uit de pan en laat eveneens uitlekken op keukenpapier.
Fruit in de wok de sjalotten, knoflook, laospoeder, sambal en trasi ca. 5 min. Voeg het salamblad en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Verwarm de garnalen en de petehbonen in de saus en breng op smaak met zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten