dinsdag 20 juli 2010

Varkensvlees met Chinese kool

Aangezien ik de Chinese keuken aan het ontdekken ben, was het vandaag weer tijd voor een gerecht van Ching-He Huang (wiens naam betekent: Vele poelen in een rivier Geel, is dat niet mooi?). Als je niet van varkensvlees houdt kun je natuurlijk ook rundvlees gebruiken. Bij Albert Heijn kun je ook goed scharrelvlees krijgen, een aanrader. Het is wat duurder, maar dan maar wat minder vaak vlees eten. De gelebonensaus kocht ik bij de Sligro, maar deze is vast ook verkrijgbaar bij de Chinese supermarkt. De Chinese kool was overal uitverkocht, spitskool werkte ook. Als bijgerecht had ik rijst met zoete aardappel, maar dat was bij dit milde gerecht toch wat saai. Beter is gebakken rijst met roerei, dat heeft een wat meer uitgesproken smaak.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
300 gr varkenshaas in lange, dunne, smalle repen
1-2 el gelebonensaus
2 el aardappelmeel/maïzena
3 el arachideolie
1 el Shaoshing rijswijn/droge sherry
1 teen knoflook, fijngehakt/-geperst
1 rode chilipeper, fijngehakt en zonder zaadjes
150 gr Chinese kool, in stukken
1-2 el lichte sojasaus
1 tl geroosterde-sesamolie

Bereiding:
Doe het vlees met de gelebonensaus in een afgedekte schaal en laat minstens 20 min. marineren. Bestuif het vlees vlak voor het bakken met de maïzena.
Verhit een wok op hoog vuur en giet er de olie in. Voeg als deze heet is het vlees toe en roerbak 1 min. Voeg dan de rijstwijn/sherry toe en roerbak 2 min. Roer vervolgens de knoflook, chilipeper en kool erdoor en roerbak nog kort.
Haal de pan van het vuur en breng het gerecht op smaak met de sojasaus en de sesamolie. Serveer direct met rijst met roerei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten