woensdag 7 juli 2010

Simpele curry

Ook als je even geen zin of tijd hebt, wil je toch lekker eten. Daarvoor heb ik o.a. dit recept. Lekker makkelijk scoren, niks mis mee. Je kan kiezen hoe pittig je de curry maakt, ik neem meestal de milde variant, maar het kan natuurlijk ook stukken heter. Ter variatie kan je ook andere groenten gebruiken, zoals Chinese kool, asperges of courgette, en aardappel is ook een goede combinatie. Net waar je zin in hebt.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
200 gr pandanrijst
300 gr kipfiletblokjes
3 tomaten, in blokjes
1 ui, gesnipperd
een halve bloemkool
currypasta (zakje, AH)
250 ml kokosmelk
wokolie

Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen en zet apart. Bak in een wok de ui glazig en voeg de kipfilet toe, voeg als deze gaar is de bloemkool toe en roerbak een paar minuten. Voeg dan de tomaten toe en roerbak even mee. Roer dan de currypasta erdoor en bak even mee. Voeg vervolgens de kokosmelk en, indien nodig, wat water toe. Laat nu nog 5-10 min. pruttelen. Serveer met de rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten