woensdag 14 juli 2010

Surf-&-turf-spiesjes met rucolapasta

In de Allerhande van deze maand (juli 2010) staat een recept voor spiesjes, van de hand van Bill Granger. Volgens zijn recept komt deze met een saus van ananas, bosui, basilicum, zout, peper en olie. Die heb ik ook gemaakt, maar ik was er niet helemaal weg van. De spiesjes zullen minstens zo lekker zijn met een goede chilisaus. In combinatie met de rucolapasta uit dezelfde Allerhande heb je een complete, zomerse maaltijd.

Voor 2-3 personen
Ingrediënten:
8 satéstokjes, geweekt
16 reuzegarnalen, gepeld
200 gr varkenshaas
1 grote ui in parten
olijfolie
zout, peper
zoete chilisaus

Voor de rucolapasta:
300 gr spaghetti
2 handen rucola
2 el verse basilicum
250 gr cherrytomaatjes
1 teen knoflook
4 el kappertjes
1 bol buffelmozzarella, in blokjes

Bereiding:
Verdeel de garnalen over 4 van de satéstokjes. Snijd de varkenshaas in blokjes en rijg ze om en om met de uienpartjes aan de andere 4 stokjes. Bestrooi de spiesjes met zout en peper en bestrijk met olijfolie. Bak ze in de grillpan of op de barbecue.

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Bak ondertussen in wat olie de geperste teen knoflook en haal de pan van het vuur. Voeg dan de gehalveerde cherrytomaten en de kappertjes toe. Roer dit mengsel door de pasta, samen met de rucola, basilicum en mozzarella. Breng op smaak met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten