vrijdag 30 juli 2010

Kipburgers

Vriendin M en vriend T kwamen eten om ons uit te horen over onze reis door Californië en dus wilde ik graag iets Amerikaans maken. Logisch dat je dan voor hamburgers gaat. Ze zijn lekker kruidig door de verse tijm. Het recept komt uit Heerlijke simpele gerechten van Jill Dupleix, ik heb het een beetje aangepast omdat 500 gr kipgehakt wat ruim is voor 4 broodjes, daar kan je er wel zes mee beleggen.

Voor 6 broodjes
Ingrediënten:
500 gr kipgehakt
1 el verse tijmblaadjes
3 el paneermeel/broodkruim
1 ei, losgeklopt
zeezout, zwarte peper
olijfolie

Voor erbij:
6 hamburgerbroodjes, doorgesneden
sausjes (mayonaise, chilisaus, ketchup etc.)
kaas
augurken, in plakjes

Kneed het gehakt, de tijm, het paneermeel, ei, zout en peper door elkaar en vorm hier zes ballen van. Plet deze en vorm burgers ter grootte van de broodjes.
Zet de oven op de grillstand op 210 graden en leg de broodjes met de binnenkanten naar boven een paar minuten op het rooster, tot ze bruin zijn.
Verhit de olie in de pan en bak de burgers in 5-10 min. bruin en gaar. Beleg de broodjes met de burgers, een plak kaas, sausjes en augurk. Serveer met een salade, bijv. ceasarsalad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten