donderdag 22 juli 2010

Pasta met porcini

Dit recept, wederom vegetarisch, is afkomstig uit de New York Times van 16 oktober 2008. Het schijnt ook nog eens heel erg gezond te zijn, ik vond het vooral heel lekker. Simpel en gebalanceerd. De gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) koop je bij de groothandel, in grote bussen of kleine potjes.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
1 potje gedroogde porcini (ca. 75 gr)
1 el olijfolie
1 ui / 2 sjalotten, gesnipperd
1 flinke teen knoflook, geperst
1 blik tomatenblokjes
1 el verse tijmblaadjes
zout, peper
250 gr fusilli
parmezaanse kaas

Bereiding:
Week de porcini 15-30 min. in heet water. Vang het water op en laat de porcini uitlekker op keukenpapier. Verhit in een wok of braadpan de olie en voeg de ui toe. Bak 3-5 min. en voeg de knoflook toe, roerbak 1 min. en voeg de porcini toe. Roerbak dit nog 2 min. Voeg nu de tomaten, 1,5 dl porcinivocht, tijm en wat zout toe en verhit tot de saus gaat bubbelen. Zet dan het vuur laag en laat de saus 15-20 min. sudderen tot deze dik is.Voeg dan zout en peper naar smaak toe.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen en vang wat van het kookvocht op. Voeg dit toe aan de saus als deze te dik wordt.
Serveer met parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten