donderdag 20 mei 2010

Boeuf Stroganoff

Een makkelijke versie van een traditioneel gerecht. Volgens mij hoort er eigenlijk ook iets paprika-achtigs in, maar dat mag de pret niet drukken. Vooral de dragon maakt dit gerecht heerlijk.

Voor 4 personen
Ingrediënten:

100 gr boter
1 pond biefstukreepjes
3 sjallotjes
250 gr kastanjechampignons, gesneden
zout, peper
snuf nootmuskaat
2 tl verse dragon, gesneden, of 0,5 tl gedroogde dragon
200 ml crème fraîche

tagliatelle/rijst

Bereiding:
Smelt 50 gr boter in een hapjespan, zet het vuur hoog en voeg de helft van het vlees toe. Bestrooi tijdens het bakken met zout en peper. Als de reepjes aan beide kanten bruin zijn uit de pan halen en de andere helft bakken. Deze ook apart zetten.
Draai het vuur iets lager en voeg in dezelfde pan de sjallotjes toe. Bak ze ca. 2 min. zodat ze het bakvocht van het vlees goed opnemen. Haal de sjallotjes ook uit de pan.
Smelt in dezelfde pan de rest van de boter, zet het vuur halfhoog en voeg de champignons toe. Bak al roerend 4 min. en voeg terwijl de nootmuskaat en de dragon toe.
Zet het vuur laag en roer de crème fraîche door de champignons. Om de saus wat te verdunnen kun je een paar lepels water toevoegen. Niet laten koken. Voeg het vlees en de sjallotjes toe en breng op smaak met zout en peper.

Serveer direct, met tagliatelle of rijst en een groene salade

Geen opmerkingen:

Een reactie posten