maandag 11 maart 2013

Ricottataart met marsala

Uit Mijn Little Italy van Laura Zavan. De taart moest (in mijn oven althans) veel langer in de oven dan voorgeschreven. Uiteindelijk heb ik de temperatuur eerst nog 10 min. extra naar 180 graden gezet, maar de taart bleef bleek en zacht, zodat ik 'm vervolgens heb opgeschroefd naar 200 graden. Vervolgens duurde het nog eens 10-15 min. voordat hij een kleurtje kreeg. Je moet het maar een beetje uitproberen, maar de taart moet in ieder geval goud kleuren, anders is hij nog veel te zacht en vloeibaar.

Ingrediënten:
1 portie zanddeeg
500 gr ricotta
2 eieren
40 gr boter, gesmolten
150 gr suiker
50 gr rozijnen
50 gr pijnboompitten
1 tl kaneel
rasp van 1 citroen
100 ml marsala

Bereiding:
Verwarm de oven op 175 graden. Week de rozijnen 10 min. in lauw water. Knijp ze uit en bestuif met bloem. Klop met een houten lepel de ricotta los. Spatel er vervolgens de eieren, boter, suiker, pijnboompitten, rozijnen, kaneel, citroenrasp en marsala door.
Giet het mengsel op de bodem en bak de taart in 45-60 min. gaar, totdat de taart goudbruin is. Zet evt. de oven nog wat hoger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten