zaterdag 30 maart 2013

Chocoladetaart met earl grey

Van de site van GoodFood. Heel makkelijk en ook nog glutenvrij, mocht je dat belangrijk vinden. Er gaan theeblaadjes door, twee zakjes volgens dit recept. Dat klinkt heftig maar valt heel erg mee. Volgende keer doe ik er nog een zakje extra door.

Ingrediënten:
100 ml hete melk
blaadjes uit 2 à 3 zakjes earl grey-thee
250 gr extra donkere chocolade (78% cacao)
200 gr boter, in blokjes
140 gr amandelen, gemalen
6 eieren, gesplitst
200 gr kristalsuiker
poedersuiker

mixer, bakblik, bakpapier

Bereiding:
Verwarm de oven op 175 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Knip de theezakjes open en doe de blaadjes in de hete melk en laat goed trekken. Verwarm een bak au-bain-marie, zonder dat de bak het water raakt. Het water moet rond het kookpunt blijven. Doe in de bak de boter, chocolade en een snuf zout en laat smelten. Haal de bak van het water af en roer de amandelen erdoor, gevolgd door de melk met theeblaadjes en de eierdooiers.
Sla in een andere kom de eiwitten stijf. Doe de suiker erbij en sla nogmaals stijf. Roer dan heel voorzichtig het chocolademengsel erdoor en schep het beslag in de bakvorm. Bak de taart in 30-35 min. klaar, de taart mag nog een beetje blobbig zijn na het bakken. Laat de taart afkoelen en verwijder dan het bakblik. Bestuif de taart voor het serveren met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten