woensdag 13 maart 2013

Noedelsalade met peultjes en pindadressing

De foto is een beetje sneu, het recept is goed. Afkomstig uit Nigella Express, dat ik leende van vriendin I. Helaas niet meer te koop in het Nederlands, dus als iemand nog een exemplaar heeft rondslingeren...
De salade aten we hier met Japanse gepaneerde varkenslapjes. Nigella adviseert om een extra grote portie te maken zodat je de volgende dag een lekkere lunchsalade hebt. Onderstaande hoeveelheid is precies goed voor vier personen, we hebben nog net niet de schaal uitgelikt.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
Voor de dressing:
1 el sesamolie
1 el knoflookolie (of olijfolie met wat knoflook)
1 el sojasaus
2 el zoete sojasaus
100 gr pindakaas
sap van 1 limoen

Voor de noedels:
200 gr peultjes
150 gr taugé
chilivlokken (molentje)
2 lente-uitjes, in dunne plakjes
1 pak eiernoedels
20 gr sesamzaad
4 el verse koriander (gehakt)

Bereiding:
Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Kook de peultjes 5 min. Kook de noedels. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge koekepan. Doe de peultjes, taugé, chilivlokken, lente-ui en de noedels in een kom. Giet de dressing erover en meng alles grondig. Verdeel over borden en strooi er het sesamzaad en de koriander over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten