woensdag 25 april 2012

Gevulde paprika's

Terug naar de jaren '80 met: de gevulde paprika. Hiervan krijg je geheid de behoefte om beenwarmers en oversized blouses op leggings te dragen. Een heerlijk gevoel. En wat is er mis met nostalgie? Inderdaad, helemaal niks, en nog lekker ook. Variëren kan prima, met vleestomaten in plaats van paprika en maïs in plaats van gehakt voor een vegetarische variant. Nu nog een wijnglas met groene voet en een wagenwiel aan het plafond en smullen maar!
Uit de Allerhande van april 2012.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
150 gr rijst
4 paprika's
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
300 gr rundergehakt
3 tomaten, in blokjes
1 el oregano
zout, peper, chilipeper (molen)
1 ciabatta

Bereiding:
Kook de rijst, verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bovenkant van de paprika's en haal de zaadlijsten eruit.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook in een paar minuten glazig. Voeg het gehakt toe en bak het in 5 min. rul en gaar. Doe dan de tomaten erbij en bak nog eens 5 min. mee. Meng de oregano en de gekookte rijst erdoor en breng op smaak met zout, peper en chilipeper.
Vlak, indien nodig, de paprika's aan de onderkant een klein beetje af, zodat ze blijven staan. Vul ze met het gehaktmengsel, zet rechtop in een ovenschaal en doe de bovenkantjes er weer op. Bak in 25 min. gaar in de oven. Serveer met stokbrood en het overgebleven gehaktmengsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten