zaterdag 21 april 2012

Hoisinkip

Uit de Delicious van mei 2012, een themanummer over de Chinese keuken, met recepten van mijn favoriete Chinese chef Ching-He Huang. Het resultaat was fantastisch, na het aanpassen van de oventijd. Het is me opgevallen dat er voor kip vaak een te korte oventijd wordt geadviseerd. En bij een temperatuur van 180 graden kun je gerechten met een gerust hart flink wat langer in de oven laten. Deze hoisinkip serveerde ik met yangzhou-rijst, maar het kan ook goed met andere Chinese rijstgerechten.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
2 kippenpoten (dij en drumstick)
1 bosui, in schuine ringen

Voor de marinade:
1 el rijstwijn
2 el hoisinsaus
3 el lichte sojasaus
1 el donkere sojasaus
1 el lichtbruine basterdsuiker
1 el arachideolie
2,5 cm geraspte gemberwortel

Bereiding:
Roer alle ingrediënten voor de marinade in een kom goed door elkaar en meng de kipstukken erdoor. Ze de kip in de marinade minstens 20 min. afgedekt in de koelkast. Verhit de oven op 180 graden. Doe de kipstukken in een braadslee, hou de marinade apart. Zet de braadslee in het midden van de oven en braad de kip in 1-1,5 uur gaar, zodat het vel knapperig is. Eventueel na 45 min. de poten wat draaien zodat stukken die tegen elkaar lagen los komen te liggen.
Schenk de marinade in een steelpan en kook een paar minuten door. Doe de kip op borden en besprenkel met de marinade. Garneer met bosui en serveer met rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten