woensdag 18 april 2012

Soort van risotto primavera


Eigen receptuur, ingegeven door wat ik nog in de koelkast had liggen. Zo'n enorme bos bleekselderij kun je namelijk een week mee doen!

Voor 2-3 personen
Ingrediënten:
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
200 gr risottorijst
700 ml groentebouillon
1 glas witte wijn
15 gr doperwten (diepvries)
1 duobakje spekreepjes
100 ml slagroom
chilipeper
2 el Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding:
Verhit in een braadpan de olie en fruit hierin de ui met de knoflook. Voeg de selderij toe en bak nog 5 min. Draai het vuur laag en doe de rijst in de pan. Roer goed door, zodat de rijst de olie opneemt. Giet de wijn in de pan en laat verdampen. Voeg dan telkens een soeplepel bouillon toe en ga door tot de rijst gaar is. Bak onder tussen in een koekenpan de spekreepjes bruin. Gooi de erwten erbij met een soeplepel van de bouillon en laat een paar minuten koken. Voeg dan het geheel bij de risotto wanneer deze nog net niet gaar is.
Roer zodra de risotto gaar is wat slagroom erdoor, zodat de rijst romig wordt. Voeg dan de kaas toe en breng op smaak met de chilipeper. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten