zaterdag 21 april 2012

Yangzhou-rijst

Uit de Delicious van mei 2012.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
250 gr basmatirijst
50 gr kleine kipfiletblokjes
50 gr kleine varkensvleesblokjes
3 el arachideolie
3 eieren, losgeklopt
50 gr gepelde roze garnaaltjes
100 gr gemengde groenten (doperwtjes, maïs en wortelblokjes)
2 el lichte sojasaus
2 l sesamolie
zout, witte peper
takjes verse koriander

Bereiding:
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak hierin de kip- en varkensblokjes in een paar minuten gaar en bruin.
Verhit een wok op hoog vuur en voeg 1 olie toe. Schenk de geklopte eieren in de pan en laat deze 1 min. stollen. Schep ze vervolgens met een houten spatel door elkaar tot een luchtig roerei. Schep het ei op een bord en zet de pan terug op het vuur en voeg de laatste el olie toe. Doe de garnalen en de groenten in de pan en roerbak 1 min. op hoog vuur. Voeg het vlees toe en bak 1 min. mee. Schep de rijst in de wok en roerbak mee, maak de rijstkorrels los. Voeg het roerei toe en breng de rijst op smaak met sojasaus, sesamolie, zout en peper. Bestrooi vlak voor het serveren met de verse koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten