zondag 8 april 2012

Scottish eggs

Een typisch paasgerecht, met al die eieren. Ik dacht dat het vrij mactig zou zijn, die ballen, maar ze zijn niet helemaal van vlees, dus dat valt mee. Ook worden ze niet gefrituurd, zoals in Schotland, dus dat scheelt ook behoorlijk. Ik maakte deze tijdens het Paasweekend, in de Ardennen. En dan merk je weer hoe goed het vlees daar, werkelijk fantastisch.
Uit de Allerhande van maart 2012.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
1 kg kruimige aardappelen
125 ml slagroom

12 kwarteleitjes
300 gr braadworst
75 gr paneermeel
1 ei, losgeklopt
olijfolie

450 gr doperwten

Bereiding:
Kook de aardappelen in 25 min. gaar in water met zout. Stamp ze fijn met een stamper, voeg de slagroom toe en breng op smaak met zout en peper. Doe het deksel op de pan en hou warm in de oven.
Kook de kwarteleitjes in 3,5 min. gaar, laat ze schrikken en pel ze (rotwerkje). Haal het vel van de worst en verdeel het vlees in 12 balletjes. Maak deze plat en vouw ze om de kwarteleitjes (mits deze droog en afgekoeld zijn). Doe het paneer meel in een bord en het geklutste ei in een ander bord. Haal de ballen eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel. Verhit olie in een hapjespan en bak hierin de balletjes en 5 min. gaar op middelhoog vuur.
Kook de tuinerwten gaar volgens de gebruiksaanwijzing en breng op smaak met wat zout en peper. Serveer de scottish eggs met de puree en de erwtjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten