zaterdag 10 april 2010

Cupcakes met glazuur

Met vriendin M maakte ik deze cupcakes. Ze komen uit Hoe word ik een goddelijke huisvrouw van Nigella Lawson. In het boek zijn ze prachtig stijlvol en glad, maar, zoals je ziet, waren de onze dat niet. Ze waren wel heel lekker, ze zagen er alleen een beetje zielig uit. In de oven waren ze gerezen tot kleine bergjes, terwijl ze plat moeten zijn. Hierdoor was het glazuren lastig omdat het glazuur van de cakejes afliep. Later las ik dat je gewoon het topje van de cakejes kan afsnijden om ze glad te maken. Hoe dan ook, ze zijn wel heel lekker en het is ook leuk om te maken.
Op de rechter foto een succesvolle tweede poging: topjes eraf gesneden en daarna geglazuurd. De suikerversiering met oudhollandse plaatjes komt van Xenos. In plaats van vanillearoma gebruikte ik amandel en dat vond ik veel beter. Volgende keer weer.

Voor 12 stuks
Ingrediënten:
125 gr gesmolten boter
125 gr fijne kristalsuiker
2 grote eieren
125 gr zelfrijzend bakmeel
1/2 tl vanille-extract / amandelaroma
2-3 el melk
500 gr instant glazuur / zakje glazuur (Koopmans)
muffinvorm
12 papieren muffinbakjes

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Doe alle ingrediënten behalve de melk in een kom en klop tot een glad beslag. Voeg langzaam de melk toe tijdens het kloppen. Verdeel het mengsel over de 12 cupjes. Zet de vorm in de oven en bak de cakejes in 15-20 min. goudbruin. Haal ze uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Verdeel het glazuur over de cakejes en versier met een suikerversiering. Bij de groothandel kun je meer krijgen en ben je niet veroordeeld tot Teigetje of een prinsessenversiering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten