zondag 4 april 2010

Mini bavaroise van geitenkaas

Voor 6 personen
Ingrediënten:
200 gr zachte geitenkaas, op kamertemperatuur
350 gr trostomaten
10 cl slagroom
8 gr gelatineblaadjes
2 el olijfolie
2 el komijnzaadjes
zout, peper
bieslook, paprikastukjes (garnering)

Bereiding:
Week de gelatineblaadjes in koud water. Verwarm de slagroom en los daar de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Vermeng dit mengsel met de geitenkaas en doe dit over in kleine halve-bolvormpjes (bakvorm). Zet dit 2 uur in de koelkast. Snij de tomaten in en doe ze kort in kokend water. Verwijder de schil en de zaadlijsten en snijd in blokjes. Pureer de tomaat met olijfolie, zout en peper.

Schep het tomatenmengsel in een amuselepel/chinese soeplepel en plaats er een bavaroise op. Garneer met een stukje paprika, bieslook en komijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten