zaterdag 10 april 2010

Muffins met snickers en pindakaas

Afkomstig uit Nigella Lawson's Hoe word ik een goddelijke huisvrouw? dat vol staat met dit soort heerlijkheden, maar af en toe zijn de recepten wel wat overdadig naar mijn smaak. Soms heb je gewoon heel erg zin in overdaad en dan maak je pindakaascakejes. Wat over blijft deel ik uit aan familie, vrienden of collega's. Verricht je ook nog een goede daad.

Voor 12 stuks
Ingrediënten:
250 gr bloem
6 el rietsuiker
1,5 el bakpoeder
snuf zout
6 el pindakaas met stukjes noot
60 gr boter, gesmolten
1 groot ei, losgeklopt
175 ml melk
3 snickers à 65 gr, in stukjes

muffinvorm voor 12 stuks
papieren cakebakjes

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Roer bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar. Meng de pindakaas erdoor zodat een grof kruimeldeeg ontstaat. Vermeng de boter met het ei en de melk en roer dit mengsel door het kruim. Spatel de snickers erdoor en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de muffins in 20-25 min. en tot ze gerezen en goudbruin zijn. Laat de losse vormpjes afkoelen op een rooster. Probeer ze niet te snel te eten, ze zijn heerlijk doch zwaar...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten