maandag 5 april 2010

Pompoenpastasaus

Een lekker voedzaam herfstrecept, dé tijd om pompoen te eten! De saus is vrij machtig, dus maak er een lichte, groene salade mee. Geschikt om in te vriezen. Het recept is afkomstig van Simply Recipes, een geweldige site voor alledaags eten. Niet erg verfijnd, wel erg lekker, en leuk om te lezen.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
1 flespompoen van 1-1,5 kilo
4 ons farfalle
1 el olijfolie
2 sjalotjes, gesnipperd
150 gr geraspte parmezaanse kaas
125 ml kookroom
snufje nootmuskaat
1 el peterselie
2 el citroensap
zout, peper

Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Snij de pompoen over de lengte door de helft en schep de pitten eruit (bewaar deze om te roosteren). Giet 75 ml water in een ovenvaste schaal en leg de pompoenhelften hierin met de binnenkant naar beneden. Bak ze 40 min. in de oven. Laat daarna 10 min. afkoelen. Verwijder de schil en pureer het vruchtvlees in de blender of met de staafmixer.
Kook de pasta volgens de verpakking al dente. Verhit in een hapjespan de olie en bak hierin de sjalotjes glazig. Voeg de pompoenpuree toe en kook 1 min. al roerend. Voeg geleidelijk de room toe, al roerend, om klontjes te voorkomen. Voeg vervolgens de kaas toe, daarna de nootmuskaat, zout en peper. Als de saus te dik wordt kun je deze verdunnen met heet water of kippenbouillon. Haal van het vuur en voeg de peterselie en het citroensap toe. Doe de saus over de pasta en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten