zaterdag 3 april 2010

Pompoensoep met Parmezaanse kaas

Pompoensoep is heerlijk en op allerlei verschillende manieren te maken. Mijn favoriet is deze versie met Parmezaanse kaas en vermicelli, een recept dat ik van vriendin R2 kreeg. Niet voor mietjes!

Voor 4 personen
Ingrediënten:
pompoen van 1 kilo
50 gr boter
1 ui, gesnipperd
500 ml groentebouillon
500 ml halfvolle melk
snufje nootmuskaat
6 el Parmezaanse kaas
40 gr vermicelli
zout, peper

Bereiding:
Snij de pompoen in blokjes van ca. 2,5 cm. Doe de boter in een grote braadpan en fruit de ui in 5 min. Voeg dan de pompoen toe en bak nog eens 3 min. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat 15 min. koken tot de pompoen zacht is. Haal de pan van het vuur. Pureer de bouillon en pompoen in de blender of met de staafmixer en giet de melk erbij. Voeg nootmuskaat, zout en peper toe en breng weer aan de kook. Doe de vermicelli erbij en laat doorkoken tot deze gaar is. Schep dan de kaas erdoor en roer de soep goed door. Serveer met bruin stokbrood.
Ook heel lekker met 1-2 tl tabasco.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten