woensdag 28 november 2012

Lasagne met paddestoelen

Met dank aan I. die dit heerlijke recept bedacht. En drie hoeraatjes omdat ook zij niet van bechamelsaus houdt ("vloeibaar cement") maar laagjes ricotta tussen de bladen doet. De champignons deed ik door de warme saus maar volgens het brein achter dit recept moet je die eigenlijk rauw op de bladen lagen leggen en dan de saus erover. Alleen dan had het niet in m'n schaal gepast omdat ze niet geslonken waren.
Gebruik pittige saucijzen en doe anders chilivlokken door de saus.
Voor 4 personen
Ingrediënten:
250 gr rundergehakt
2 pittige saucijzen (niet pittig? chilivlokken!)
350 gr gemengde paddestoelen, in grove stukken
scheut Worcestershiresaus
1 teen gerookte knoflook
350 ml passata
1 blikje tomatenpuree
1 wijnglas rode wijn
1 paprika, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
1 bakje ricotta
1 zakje belegen kaas, geraspt
sap van halve citroen
zout, peper
Italiaanse kruiden
verse lasagnebladen

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Bak het gehakt en de saucijzen rul in een pan met anti-aanbaklaag, zonder olie. Doe de knoflook erbij (geperst), samen met zout, peper, Italiaanse kruiden en een scheut Worcestershiresaus. Bak alles nog even goed door. Schep dan met een schuimspaan uit de pan en hou apart. Bak dan in het achtergebleven vet de ui en de paprika. Roer vervolgens het gehakt er weer doorheen en giet de wijn erbij. Laat de alcohol verdampen en giet dan de passata en de tomatenpuree erbij. Laat de boel goed inkoken en haal de pan van het vuur. Roer dan de paddestoelen erdoor.
Vermeng de ricotta met het citroensap, zout, peper, italiaanse kruiden en twee handen kaas.
Nu de schaal opmaken: eerst een laag saus, bladeren, dan een laag ricotta. Ik kreeg precies drie lagen in de schaal. Strooi over de laatste laag ricotta een laag geraspte kaas. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de lasagne in een half uur gaar en goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten