dinsdag 5 februari 2013

Pasta met spinazie en pompoen

Uit Jamie Magazine van januari 2013. Alle ingrediënten hiervoor had ik nog in huis, ook de pompoen. Een tijdje terug kocht ik een reuzepompoen en die heb ik toen geslacht en in porties van 500 gr ingevroren. Dat  werkt prima en scheelt een volgende keer veel werk. Zonder de spekblokjes is dit ook heel geschikt als vegetarische maaltijd.

Voor 2-3 personen
Ingrediënten:
1 el olijfolie
1 ui, in ringen
1 tl venkelzaad
wat gedroogde chilivlokken
1 klein bakje magere spekblokjes
500 gr pompoen, in blokjes
100 ml kookroom
een hand spinazie / 8 spinazieblokjes
zout, peper
2 el pijnboompitten, geroosterd
300 gr lintpasta (linguine of spaghetti)

Bereiding:
Verhit in een hapjespan de olie en fruit hierin de uireepjes. Voeg de laatste minuut de chilivlokken en het venkelzaad toe en bak mee. Doe de spekreepjes erbij en bak 5 min. mee. Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe en draai het vuur laag. Laat de blokjes 20 min. garen met het deksel half op de pan. Doe dan de spinazie en room toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel nog 5 min. pruttelen. Kook ondertussen de pasta gaar. Giet af en verdeel over borden. Schep de saus erover en bestrooi met de pijnboompitten.

2 opmerkingen:

  1. Hi Caar,
    Had je de pompoen ook geschild of alleen gesneden?
    Gr.N.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi N.,
    Eerst ook nog geschild. Het was een vrij grote pompoen met dikke schil, die is zo niet eetbaar. De kleine, ronde pompoenen (vaak biologisch) hoeven niet geschild te worden, die kan je zo eten, mits goed gegaard natuurlijk.
    Groetjes van Caar

    BeantwoordenVerwijderen