vrijdag 8 februari 2013

Shortbread

Uit Baking Made Easy van Lorraine Pascale, een koekjesetend fotomodel. Inderdaad heel easy, met slechts drie ingrediënten. Als nagerecht ook heel lekker met iets van citroen, bijvoorbeeld citroenkwark of lemon curd. Aangezien ik geen bakblik had van 20x20 cm maar 20x30 cm heb ik de hoeveelheden wat aangepast. Het originele recept vraagt ook nog om een deel rice flour maar dat had ik niet en daarom heb ik alleen maar gewone tarwebloem gebruikt, geen idee of dat veel verschil maakt, het resultaat was in ieder geval niet van echt te onderscheiden.

Ingrediënten:
190 gr boter, gesmolten
90 gr fijne kristalsuiker
270 gr tarwebloem, gezeefd
snuf zout
ook lekker: rasp van 1 citroen erdoor

bakblik van 20x30 cm

Bereiding:
Doe de boter en de suiker bij elkaar in een kom en roer goed door, zodat een glad en romig mengsel ontstaat. Voeg het meel en het snufje zout toe en roer goed door. Druk het deeg telkens tegen de zijkant van de kom als je moeite hebt met mengen. Druk vervolgens het deeg in het bakblik en maak het glad met de achterkant van een lepel. Snij het deeg alvast ondiep in in stukjes ter grote van een koekje. Prik ieder vakje drie keer met een vork. Zet het deeg 30 min. in de koelkast en verwarm de oven op 170 graden.

Haal het deeg uit de oven en bak in 30-35 min. goudbruin. Haal uit de oven en besprenkel met kristalsuiker. Laat afkoelen en haal voorzichtig uit het blik. Snij in stukjes zodra het afgekoeld is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten