dinsdag 12 februari 2013

Mexicaanse wraps met gehakt

Eigen receptuur na heel hard nadenken over wat er allemaal in van die kant-en-klare zakjes met kruiden zit. Voeg evt. nog kidneybonen toe. De lieve placemats met vosjes komen van Allihoppa. Kijk daar maar eens, daar word je vrolijk van.

Ingrediënten:
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, gesnipperd
5 bellpeppers, gesnipperd
300 gr mager rundergehakt
1 blikje maïs, uitgelekt
1 blikje tomatenpuree
1 flinke tomaat, in blokjes
1 tl gerookt paprikapoeder
2 tl mild paprikapoeder
flinke scheut worchestershire sauce
zout, peper, chilivlokken

erbij:
tortillawraps, chilisaus, ijsbergsla, geraspte kaas, hüttekäse

Bereiding:
Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui. Voeg de paprika en de bellpeppers toe en bak een paar minuten mee. Doe het gehakt erbij en bak rul tot het goed bruin is. Schep de maïs, tomatenpuree, tomaat, paprikapoeder en de worchestershire sauce erbij en laat het geheel 5-10 min. doorpruttelen. Verwarm ondertussen de tortilla's en zet alles op tafel. Laat iedereen zelf de tortilla's vullen en dan lekker kliederen en morsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten