maandag 28 januari 2013

Ovenschotel met spruitjes

Uit de Allerhande van oktober 2012. Gewoon omdat ik zo dol op spruitjes ben. De amandelen kun je ook vervangen door hazelnoten of pijnboompitten.

Voor 2 personen:
450 gr kruimige aardappelen
500 gr spruitjes
60 gr amandelen, gehakt en geroosterd
50 ml melk
25 gr boter
snuf nootmuskaat
100 gr emmentaler, geraspt
75 gr rauwe ham, in stukjes

pureestamper, ovenschaal

Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Schil de aardappelen en snij in parten. Kook ze gaar in 20 min., in ruim water met zout. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Kook ze in zout water in 5 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
Giet de aardappelen af en stamp fijn. Klop de melk en de boter erdoor, roer de kaas erdoor. Roer voorzichtig de spruiten, amandelen en ham erdoor (anders gaan de spruiten kapot). Verdeel alles over de ovenschaal en strooi er nog wat kaas over. Bak 15 min. in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten