woensdag 26 december 2012

Coquilles met hazelnoten

Van de GoodFood site van de BBC. Het is wat bewerkelijk, maar echt heel erg lekker. Beter dan andere gerechten met coquilles die ik eerder gemaakt heb. In de haast heb ik het anders gedaan dan in het recept: de coquilles niet voorgegaard in de pan maar gewoon iets langer in de oven gezet. Werkte ook prima.
Gebruik voor het bakken van de coquilles een grote braadslee met rek, dan hoef je het rek in de oven niet te gebruiken en dat scheelt een hoop gedoe met de afwas.

Voor 6 personen
Ingrediënten:
2 sjalotjes, gesnipperd
1 el olijfolie
75 gr boter, gesmolten
rasp van 1 citroen
1 el gehakte kervel
1 el gehakte bieslook
100 gr hazelnoten, fijngehakt
zout, peper
18 coquilles

Voor de sla:
1 el grove mosterd
1 el witte wijnazijn
2 el lijnzaadolie
zakje botersla

Bereiding:
Verwarm in een koekenpan de olijfolie en bak de sjalotten glazig. Doe de gesmolten boter in een schaal en voeg de sjalotten toe samen met alle andere ingrediënten, behalve de coquilles. Roer goed door elkaar.
Zet de grill aan. Plaats de coquilles op het rek en schep op elke coquille een flinke lepel van het hazelnootmengsel. Plaats het rek ca. 5 min. onder de grill. Zet de oven vervolgens op 200 graden en bak de coquilles nog eens 5-10 min. Niet te lang, dan drogen ze uit, ze mogen best nog een beetje glazig zijn.
Voor de sla: kluts de mosterd, azijn en olie door elkaar. Verdeel de sla over 6 borden en sprenkel de dressing erover. Leg op ieder bord drie coquilles en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten