dinsdag 17 juli 2012

Hamburgers Italian Style

We gingen barbecuen, dat hadden we al weken geleden besloten. Niet wetend dat het ook vandaag weer zou regenen. Gelukkig hebben we een grillpan en een oven, helaas ontbreekt dan wel de authentieke schroeilucht van het houtskoolvuurtje. Voor de nodige variatie maakte ik vandaag een Italiaanse versie van de hamburger, met pesto, ui en tomatenpuree, en sate met eigen marinade. Als bijgerechten stokbrood met courgettepesto, salade en hummus. Weg met de speklappen en kippenpoten, dit is het betere barbecuen.

Voor 4 burgers
Ingrediënten:
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 el tomatenpuree
3 el basilicumpesto
zout en peper
3 el paneermeel
300 gr gehakt (half-om-half)

Bereiding:
Fruit de ui in de olie en voeg de tomatenpuree toe. Bakn dan nog een halve minuut. Laat dit afkoelen en roer de pesto erdoor.
Doe het gehakt in een kom met het uimengsel, zout en peper en paneermeel en kneed goed door. Voeg, als het gehakt nog te plakkerig is, no een beetje paneermeel toe. Vorm 4 burgers van het gehakt en leg afgedekt op een bord in de koelkast om op te stijven. Na een half uur kun je de burgers bakken. Na ca. 10 min. zijn de burgers gaar. Serveer op een broodje, met wat tomaat en basilicum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten