dinsdag 17 juli 2012

Pesto van courgette

Een variant op de doorsnee basilicumpesto. Lekker voor over de pasta of op stobrood bij de borrel. Of op vlees of vis, als smaakmaker. Het is een kwestie van alle ingrediënten in de foodprocessor doen en pureren maar. Het resultaat is ene flinke lading pesto, ongeveer vier potjes vol, van het formaat van potjes pesto van Grand Italia of Bertolli. Zorg dat de potjes zijn uitgekookt of in de vaatwasser zijn geweest, anders bederft de pesto alsnog vrij snel.

Ingrediënten:
150 gr blanke amandelen
350 gr courgette, in blokjes
150 gr Parmezaanse kaas, in blokjes
3 teentjes knoflook, schoongemaakt
25 gr verse basilicum (bosje)
150 ml olijfolie, extra vergine
zout
tabasco (ca. 10 druppels)

4 lege potjes, keukenmachine

Bereiding:
Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Doe ze samen met de courgette, kaas, knoflook en basilicum in de keukenmachine en pureer. Giet de olie er geleidelijk bij zodat een dikke puree ontstaat. Breng de pasta op smaak met zout en tabasco.
Verdeel de pesto over de potjes en dek af met een laag olijfolie. Zo komt er geen lucht bij en is de pesto langer houdbaar. Zorg dus dat er geen stukjes bovenuit piepen. De dichte potjes zijn 1-2 weken houdbaar in de koelkast.

1 opmerking:

  1. Em, bijzonder goedgekeurd door de man en ik. Heerlijk, heerlijk, heerlijk (en ik ben helemaal niet zo'n pesto-eter!).

    BeantwoordenVerwijderen