zaterdag 14 juli 2012

Aardbeienbavarois

Als je bedenkt dat je op een avond alles, maar dan ook alles zelf wilt maken, is het best een opluchting als een van de onderdelen heel makkelijk blijkt te zijn. Alleen moet je wel alle aanwijzingen goed volgen en dus wél de puddingvorm invetten met een beetje olie, anders laat die niet goed los en krijg je een klompje zoals op de foto. Volgende keer dus. Deze bavarois is niet heel licht, met al die slagroom, maar dat was ook niet het doel. Volgende keer weer.

Voor 1 bavarois, 4-6 personen
Ingrediënten:
7 gr gelatine (blaadjes)
200 gr aardbeien, en paar extra voor de garnering
1 el citroensap
40 gr suiker
400 ml slagroom
muntblaadjes
zonnebloemolie

puddingvorm van 1 liter, staafmixer, mixer

Bereiding:
Week de gelatine in koud water. Maak de aardbeien schoon en pureer ze met de staafmixer. Doe het citroensap in een steelpannetje met de suiker en 2 el water en verwarm (niet laten koken!). Haal van het vuur, knijp de gelatine uit en los op in het warme citroensap. Doe de aardbeien erbij en pureer het geheel nogmaals. Giet over in een wijde kom en laat lobbig worden. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Spatel de slagroom door de aardbeien. Smeer de puddingvorm in met een beetje olie. Giet vervolgens alles in de puddingvorm en laat in de koelkast minstens twee uur opstijven. Zet voor het aansnijden de vorm even in heet water zodat de bavarois makkelijk loslaat.
Garneer met aardbeien en muntblaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten