zondag 12 augustus 2012

Curry met gehaktballen en sperziebonen

Van een receptenkaartje van de AH.

Voor 4 personen
Ingrediënten: 
300 gr pandanrijs 
500 gr sperziebonen, gehalveerd 
2 el olie 
1 schaal Hollandse rundergehaktballetjes (375 g) 
2 uien, grof gesnipperd 
1 rode paprika, in repen 
een paar el currypasta
200 ml kokosmelk

Bereiding:
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen 8 min. Giet de rijst af, vang het kookwater op. Schep de sperziebonen door de rijst. Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes in 5 min. goudbruin. Voeg de uien en de paprika toe en roerbak 3 min. Voeg de currypasta, de kokosmelk en 150 ml kookwater van de rijst toe. Breng al omscheppend aan de kook, doe de deksel op de pan en kook de curry op laag vuur nog 6 min. Breng de rijst op smaak met peper en zout. Serveer de curry met de sperziebonenrijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten