dinsdag 14 augustus 2012

Gevulde paprika's met couscous en mozzarella

Een recept uit de Allerhande.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
150 g couscous
250 ml groentebouillon
1 prei, in reepjes
6 zongedroogde tomaten, in fijne reepjes
100 g groene olijven met piment, fijngesneden
4 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels olijfolie (uit potje zongedroogde tomaten)
2 rode paprika's
1 bol mozzarella, in dunne plakjes

Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Overgiet de couscous met bouillon en laat 5 min. wellen.Tomaat, prei, olijven en pijnboompitten door couscous roeren. Komijn, citroensap en 1 el olie erdoor scheppen en couscous op smaak brengen met zout en peper. Paprika's halveren en zaadjes verwijderen. Paprikahelften  royaal vullen met couscousmengsel. Afdekken met plakjes mozzarella. Zet de paprika's 20 min. in de oven. Ze zijn klaar zodra de mozzarella gesmolten en een beetje bruin is.
Lekker met ciabatta met aïoli en gevulde pepers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten