dinsdag 22 mei 2012

Wortelsoep

Van de website van AH. Ik heb er wat gerookte kipfilet aan toegevoegd om er een vullend hoofdgerecht van te maken. Voor een voorgerecht is dat niet nodig. Eigenlijk ben ik niet zo dol op gekookte worteltjes, dus deze soep was een beetje een gok. Gelukkig was het ontzettend lekker, vergelijkbaar met pompoensoep en niet zo weeïg als gekookte worteltjes soms kunnen zijn. Serveer de soep met ciabatta.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
1 el olijfolie
1 sjalot, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
400 gr wortels, in stukjes
1 serehstengel (of 1 tl gemalen serehpasta)
500 ml bouillon (kip of groente)
1 el crème fraîche
zout, peper
1 gerookte kipfilet, in plakjes
tuinkers
1 ciabatta

Bereiding:
Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de sjalot en de knoflook een paar minuten. Voeg de wortel toe en bak nog eens 5 min. Doe de sereh erbij en giet de bouillon in de pan. Breng aan de kook en laat de wortel in 15-20 min. gaar koken. Haal de pan van het vuur, vis de serehstengel eruit en pureer de soep met een staafmixer. Roer voorzichtig de crème fraîche door de soep en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de kipfilet over de borden en schep hier de soep over. Knip de tuinkers boven de soep en serveer met brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten