maandag 7 mei 2012

Biefstuk met hoisin-pindasaus

Uit de Allerhande van maart 2012, een gerecht dat Xander de Buisonjé kookte voor Erben Wennemars. In de categorie 'weekendkoken'. Een prachtidee. Geen idee waarom er telkens twee bekende Nederlanders voor elkaar koken. Ze koken ook helemaal niet voor elkaar, ze sturen elkaar een recept. Als je ze nou nog aan een keukentafel met elkaar zag eten of een glas wijn drinken, dan gebeurde er nog iets. Erben zegt wel dat hij het te gek vindt dat Xander voor hem wil koken, en dat Xander van alle markten thuis is. Jaja, zingen én koken, ongelooflijk die man. Wonderlijk, dit concept, maar goed, het resultaat was uitstekend. Als dit recept echt van Xander komt, kan hij beter koken dan zingen. Happythankyoumoreplease!

Voor 2 personen
Ingrediënten:
2 biefstukjes (ca. 100 gr pp.)
2 el sojasaus
4 el zonnebloemolie
2 el pindasaus (of pindakaas)
1 el hoisinsaus (conimex)
1 el sesamzaad
1 citroen, geperst
1 el sesamolie
1 el honing
1 zak ijsbergsla
2 bosuitjes, in ringetjes
mie

Bereiding:
Meng de sojasaus met 2 el zonnebloem olie en marineer de biefstukken hierin.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en op hoog vuur in een paar minuten goudbruin.
Doe de pindasaus in een steelpannetje met 50 ml water en de hoisinsaus en verwarm het geheel al roerend, tot een gladde saus ontstaat.
Meng het citroensap met 2 el zonnebloemolie, de sesamolie, de honing en wat zout. Giet het over de sla en strooi hier het sesamzaad en de bosui overheen.
Haal de biefstuk uit de marinade en bak deze op hoog vuur in een koekenpan in 5 min. bruin. Halverwege even omdraaien, dus 2,5 min. per kant. Kook ondertussen ook de mie. Snij de biefstuk in dunne plakjes. Verdeel de mie en de sla over de borden. Leg de biefstuk op de mie en schenk hier de saus over. Bestrooi met sesamzaad en bosui.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten