zondag 20 mei 2012

Risotto met asperges en garnalen

Voor 4 personen
Ingrediënten:
2 el olijfolie
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
300 gr risottorijst
een flinke klots sherry of vermouth
600 ml visbouillon
250 gr groene asperges, in stukken van 2 cm
125 gr jumbogarnalen
100 gr doperwten (diepvries)
5 surimisticks, in stukken
een handje geraspte kaas (peccorino)
zout, chilipeper
1 el verse dille

Bereiding:
Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de sjalotjes en de knoflook glazig. Giet de sherry erbij en laat de alcohol verdampen. Doe de asperges in de pan. Giet de bouillon er lepel voor lepel bij en laat langzaam verdampen, tot de rijst gaar is. Doe de erwten, garnalen en surimi erbij zodra de laatste lepel bouillon wordt toegevoegd. Breng de risotto op smaak met de kaas, zout en peper. Schep de risotto op borden en bestrooi met de dille.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten