maandag 20 juni 2011

Zoetzure gamba's en noedels


Uit de Allerhande van juni 2011. Snel, simpel van smaak en vrij licht: rond de 450 kcal. Als je niet van gamba's houdt kan dit gerecht ook goed met stukjes kipfilet. Snijd deze dan dun en grill de stukjes in de grillpan.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
2 limoenen
3 el gembersiroop
1 teen knoflook, geperst
250 gr gamba's, gepeld
2-3 blokken noedels (Conimex woknoedels)
4 el sesamzaad, geroosterd
1 el sesamolie
1 komkommer, in de lengte gehalveerd
3 el zoete chilisaus

Bereiding:
Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit. Meng de helft van de rasp en de helft van het sap met de gembersiroop en de knoflook en vermeng dit met de garnalen. Laat minstens een half uur marineren.
Verwijder met een theelepel de zaadlijsten uit de komkommer en snijd deze vervolgens in dunne plakjes. Roer er 1 el sap en de chilisaus doorheen en zet apart.
Grill in een grillpan de garnalen op hoog vuur en keer ahlverwegen om.
Kook ondertussen de noedels en meng er het sesamzaad, de sesamolie, zout, peper, de rest van de citroenrasp en de rest van het citroensap (en evt. nog 1 el gembersiroop) doorheen.
Serveer de garnalen op de sesamnoedels, samen met de komkommer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten