woensdag 15 juni 2011

Pasta alla Norma

In de Allerhande van mei 2011 stond dit recept voor pasta alla Norma, maar dan met een pot kant-en-klare saus met basilicum en conserveringsmiddelen. Dat is natuurlijk niet nodig, met passata of tomatenblokjes (die je zacht laat sudderen en daarna pureert) is het resultaat lekkerder en gezonder.
Het recept komt oorspronkelijk van Sicilië en is genoemd naar de beroemde opera van Bellini. Misschien ken je die niet, maar deze aria Casta Diva komt je ongetwijfeld bekend voor. De sopraanrol was nota bene geschreven voor de sopraan Giuditta Pasta, en zo is de cirkel weer rond. De opera is heerlijk bij deze maaltijd. Genieten maar!

Voor 4 personen
Ingrediënten:
2 aubergines, in blokjes van 1 cm.
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook
6 el olijfolie
400 ml passata
350 gr penne
paar handjes geroosterde pijnboompitten
250 gr ricotta
bosje basilicum
chilipeper, zout

Bereiding:
Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 30 min. in een vergiet uitlekken. Dep vervolgens het vocht eraf. Verhit 4 el olie in een grote koekenpan en bak de aubergine in 5 min. goudbruin. Laat de blokjes uitlekken op keukenpapier. Kook ondertussen de pasta beetgaar.
Verhit de rest van de olie in de koekenpan en fruit hierin 2 min. de ui en de knoflook. Voeg de passata toe en breng op smaak met de chilipeper. Laat 10 min. op laag vuur sudderen.
Roer de saus door de pasta. Verdeel over de borden en schep de aubergine, pijnboompitten en ricotta erop. Verdeel de basilicum erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten